RÅDGIVNING FÖR

PRIVATPERSONER OCH ARBETSGIVARE

KONTAKTA OSS

Oavsett om du kontaktar oss som privatperson eller i samråd med din arbetsgivare är syftet alltid att i samråd komma fram till vad som är rätt för just dig.

Rådgivning

Vi berättar om diagnoser och forskning, ansvarsfördelning och erfarenhet. Vi har stor vana av dialog med chefer, HR-personal, fackligt förtroendevalda, kuratorer, med flera som i sitt arbete deltar i rehabprocesser kring stressrelaterad ohälsa.

Det är i rehabprocessen som vårdtagaren, sjukskrivande läkare och arbetsgivare möts. Vem ansvarar för vad? Hur stöttar man bäst den som mår dåligt? Tillsammans kommer vi fram till vad som är bäst för dig.

 

Våra rekommendationer

Vårt mål är att ge dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att återfå hälsa och balans i livet.

Ofta behöver vi arbeta tillsammans både med att främja återhämtning och med att bygga upp nya färdigheter i att hantera stress i vardagen. De allra flesta som går hos oss når sitt mål att må så bra att de kan bryta sin sjukskrivning och börja arbeta igen. Lita på att du också kommer att bli bättre!

Genom att arbeta aktivt med din egen rehabilitering så kommer du att nå ditt hälsomål. Det tar ofta tid, längre tid än man tror och kanske önskar, men det går. Säkert har det tagit dig år av stress och slitage för att komma fram till ett stressammanbrott, och då kan man ana att det är orimligt att bli helt återställd på några få veckor. Men genom att beta av ett steg i taget i rehabiliteringen kommer du hela tiden närmare ditt mål.

Våra rekommendationer utformas efter de senaste rönen om vad som orsakar stress och hur kroppen påverkas av långvarig stress och störd återhämtning.

Kontakta oss

Vi finns tillgängliga för dig på telefon och via e-post. 
Maila oss gärna en fråga eller ring om du vill veta mer om oss.

Fill 58Created with Sketch. 0911-104 00 Fill 59Created with Sketch. mia.nordlund@curatina.se