information om

depression

Curatina har lång erfarenhet av arbete med människor som drabbas av utmattningssyndrom, depression och ohälsa relaterad till stress.

Depression

Knappt hälften av alla kvinnor och en fjärdedel av alla män i Sverige får någon gång i livet en depression som kan behöva behandlas.

Att man känner sig ledsen och nedstämd eller tillfälligt hamnar i obalans är vanligt och kan hända de flesta. Besök gärna Vårdguiden för mer information.

Om du under en längre period upplever nedstämdhet, orkeslöshet och känslor av meningslöshet kan du ha fått en depression, utmattningssyndrom eller utmattningsdepression. Behandling av depression kan ske i olika former, fysisk aktivitet och kognitiv beteendeterapi är exempel på olika behandlingsformer.

Det kan finnas många olika orsaker till att man får en depression. Exempelvis kan stress som pågår länge och som man inte kan påverka och förluster eller konflikter med personer som man tycker är viktiga medföra att du blir deprimerad.

Ibland går det inte att peka på något särskilt som hänt innan man blev deprimerad, det gäller i synnerhet återkommande depressioner.

Curatinas 1-åriga Nystartsprogram erbjuder en form av behandlingshem för stressrelaterad ohälsa och utmattningsdepressioner.

Kontakta oss

Vi finns tillgängliga för dig på telefon och via e-post. 
Maila oss gärna en fråga eller ring om du vill veta mer om oss.

Fill 58Created with Sketch. 0911-104 00 Fill 59Created with Sketch. mia.nordlund@curatina.se