En utbildning där du lär dig att handskas med stress,
fokusera på det som är viktigt och bli en bättre ledare.

Mindfulness i ledarskapet

Anmäl dig här!

Trafikverket, SEB, Boliden, LKAB, Folksam, PiteEnergi, Sparbanken Nord
Vad gör Mindfulness För Ledarskap annorlunda?
Det är utmanande att vara ledare idag när tempot är högt och man själv tar ansvar för många tuffa beslut. De flesta ledare kör bara på, trots att den egna kroppen, resultaten och kvalitén på relationerna signalerar om annat. Utbildningen ”Mindfulness i Ledarskapet” hjälper dig att handskas med din egen stress, gör dig till en bättre lyssnare och hjälper dig att fatta bättre beslut.

Susanne Sahlén-Nyberg är organisationskonsult, mindfulnessinstruktör Steg 2, ledarutvecklare och coach. Hon är utbildad av bland annat Ola Schenström, Jon Kabat – Zinn mfl. Hon har lång erfarenhet inom arbetsplats- och ledarutveckling sedan mer än 15 år. Hon har lång erfarenhet av eget ledarskap såväl på strategisk nivå som operativ nivå.

Här är några saker du lär dig under kursen

  • Välja var du ska ha ditt fokus, så att du blir mer uppmärksam och effektiv i ditt dagliga arbete.
  • Att hinna tänka före du reagerar. Säg ”Adjö!” till ofrivilliga impulsreaktioner.
  • Att kunna ”trycka på paus” i stressiga situationer. Lär dig vila ”on the go”.
  • Bli medveten om hur känslor och tankar påverkar dig så att du väljer att agera klokare i olika situationer
  • Bli mer empatisk och se saker från andras perspektiv, så att du kan fatta bättre beslut.

Vad du behöver göra nu

1. Fatta ett beslut
Om du inte gillar dina resultat – Bestäm dig för att göra något åt saken.
2. Anmäl dig till utbildningen
Workshop delarna är skräddadsydda för dig som ledare.
3. Fullfölj träningen
Träna 10 minuter om dagen för att att få optimala resultat.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till info@curatina.se

Har du frågor?

Kursdatum

  • Piteå 18 mars, 1 april, 15 april, 6 maj

Tid: 9-12

Plats: Curatina, Aronsgatan 6

  • Luleå 19 mars, 2 april, 16 april, 7 maj

Tid: 9-12

Plats: Savoy Hotell, Storgatan 59

Priset per deltagare är 12 500 kr exkl moms
Vi har ett begränsat antal platser. För information och anmälan, fyll i formuläret eller skicka ett mail till info@curatina.se

 

 

Kursupplägg

Workshop 1

Att hantera Stress, Kroppen Avspänd eller Spänd

I denna första workshop får vi lära oss grunderna i mindfulness och effekterna av träningen. Vi startar upp vår resa i självinsikt. I workshopen utvecklar vi området stressfysiologi och att både känna igen påslag i kroppen av stress samt få verktyg för att hantera pressade och stressiga situationer. Vi tränar på att känna in kroppen och ta hjälp av kroppen när vi behöver det. Vi pratar om vårt varumärke som ledare och hur vi vill bli uppfattade. Vi lägger grunden till ett stabilt och balanserat ledarskap genom att träna på mental närvaro i olika situationer. Vi får medskickat träningsprogram och ledarsituationer att träna på i mellanliggande tid.

Workshop 2

Fokusträning och distraktioner – Mail, mobil och tillgänglighet

I denna andra workshop sätter vi fokus på fokus. Att vara närvarande i det vi håller på med och kunna styra fokuset är en utmaning i dagens splittrade ledarskap. Att vara närvarande i relationer exvis med medarbetare och kunder är viktiga förmågor för att bygga tillit och förtroende. Att kunna välja vad jag skall fokusera på och vad jag kan släppa är ytterligare ett utvecklingsområde. Vidare i workshopen hanterar vi tillgänglighet. Vem styr över min agenda. Hur planerar jag min dag. Hur använder jag mitt uppmärksamhetskapital. Vad kan jag göra för att skapa ett flow i mitt ledarskap med planering och uppföljning som huvudingredienser?

Workshop 3

Tankar som mentala händelser – Närvaro i relationer

Vi är inte våra tankar. I denna workshop tränar vi oss i att förhålla oss till våra invanda tankemönster. Att kunna betrakta våra tankar utan att agera på dem direkt. Vi kan kalla det för tankemakt. Här handlar det om att bygga in en balans och stabilitet i ledarskapet. Att komma bort från reaktiva och ibland destruktiva sätt att agera i olika situationer. Hinna tänka efter och koppla på den medvetna hjärnan innan vi agerar. Vi tränar vidare på att vara närvarande i relationer för att utveckla ett ledarskap där du blir bra på att lyssna aktivt och sedan tala i full närvaro. Vi bygger tillit och förtroende genom att vara fullt mentalt närvarande.

Workshop 4

Hantera reaktioner och känslor – Min egen handlingsplan

I den sista workshopen börjar vi med att öka förståelsen för hur vi kan agera annorlunda utan att gå igång på våra känslor direkt. Hur uppstår en känsla? Vårt sätt att tolka händelser har stor betydelse för sinnesstämningen. Vi lär oss att se på situationer från olika perspektiv och framför allt utifrån de fakta vi har. Vi summerar utbildningen och tar avstamp till ett fortsatt förändrat ledarskap i Workflow. Vi sammanfattar de insikter som utbildningen gett och utvecklar handlingsplaner för ett fortsatt stabilt och balanserat ledarskap.

Pris: 12 500 kronor + moms inklusive träningsprogram

Utbildningsledare: Susanne Sahlén Nyberg med många års erfarenhet av att utveckla ett modernt ledarskap med hjälp av mindfulnessträning.

Utbildningsorter och datum:

* Piteå 23 okt, 13 nov, 27 nov, 10 dec

* Luleå 24 okt, 14 nov, 28 nov, 11 dec

* Stockholm 25 okt, 15 nov, 29 nov, 12 dec

Vi har ett begränsat antal platser. För information och anmälan mejla info@curatina.se

Susanne har genomfört många projekt i ”Ledarutveckling med mindfulnessträning” till stora organisationer ex. vis till Trafikverket, SEB, Boliden, LKAB, Folksam, PiteEnergi och Sparbanken Nord. Hon har lång erfarenhet av att coacha ledare både enskilt och i grupp som ger effekter såväl i ledarskapet som i verksamheten. Susanne utvecklar ledare med självinsikt, självkänsla och självrespekt vilket leder till trygga ledare med balans och stabilitet i sin ledarroll. Trygga ledare med god självinsikt minskar stress i organisationer och skapar attraktiva arbetsplatser.

Utbildningen ”Mindfulness i Ledarskapet” hjälper dig att handskas med din egen stress, gör dig till en bättre lyssnare och hjälper dig att fatta bättre beslut.

Våra behandlingsområden

Kontakta oss

Vi finns tillgängliga för dig på telefon och via e-post. 
Maila oss gärna en fråga eller ring om du vill veta mer om oss.

Fill 58Created with Sketch. 0911-104 00 Fill 59Created with Sketch. mia.nordlund@curatina.se